top of page
10576979_798687853516941_2657524875546756714_n.jpg
Old Paper Transparent

Pasi Sinisalo

Rakennusmestari, yrittäjä, renki..

Puhelinnumeroni:

044 265 0977

Sähköpostini:

Osoitteeni:

Ravioskorventie 151, 19370 Nuoramoinen

Yritykseni:

Mesura Oy

Toinen elämäni renkinä:

Old Paper

Kuinka tullaan mestariksi?

Joskus vuonna 1985 päätin syntyä tähän maailmaan Sysmä -nimisessä pitäjässä. Lapsuuteni vietin kerrostalojen pihoilla leikkien kavereideni kanssa. Olin noin seitsemänvuotias kun äitini kysyi, että mikähän Pasista mahtaa tulla isona? Hetken mietittyäni totesin, että kirvesmies!

 

Minulle on siis aina ollut selvää, että tulen tekemään raksahommia koko ikäni, tavalla tai toisella. Valmistuttuani kirvesmieheksi Lahden ammattikoulusta jäin töihin Sysmään silloiselle Sysmän Rakennus Oy:lle. Viiden vuoden aikana opin pientalojen rakentamisesta kaikki perusasiat ja ylimääräisenä bonuksena minua erittäin paljon kiinnostavan perinteisten hirsitalojen käsinveistämisen taitoja. Sysmän Rakennus Oy meni konkurssiin ja minä päätin lähteä Kuopioon opiskelemaan rakennusmestariksi. Kävin Savonialla Ammattikorkeakoulun opintoja viikonloppuisin ja viikot olin töissä muunmuassa Suomen Perinnehirsi Ky:llä. Myös siellä pääsin siis tekemään käsinveistettyjä hirsirakennuksia sekä vanhojen rakennusten korjauksia. Kuopiossa asuessani hain myös opiskelemaan arkkitehtuuria, mutta en päässyt edes pääsykokeisiin, sillä en ole lähellekkään riittävän taiteellinen siihen hommaan.

 

Valmistuttuani rakennusmestariksi muutin takaisin Sysmään ja perustin pienen satamakioskin. Siinä ohella tein kokoajan myös rakennusten lupapiirustuksia sekä vastaavan työnjohtajan hommia. Lopetettuani kioskin pitämisen keskityin taas enemmän myös varsinaisiin rakennustöihin ja tein samanaikaisesti rakennusurakointia sekä suunnittelu- ja valvontahommia. Muutettuani nykyisen vaimoni maatilalle Sysmän Ravioskorpeen olen taas vähentänyt rakennusurakointia ja keskittynyt enemmän vastaavan työnjohtajan tehtäviin sekä lupapiirustusten piirtämiseen. Nykyään työskentelen siis vaimoni maatilalla ja teen näitä rakennushommia sen verran kuin ehdin ja koen mielekkääksi. Ja nautin siitä!

Mestari Sinisalo

Ennen talot oli puuta..
bottom of page